Mycket ljus och mycket värme...

Akleja hade vilodag idag. Jag har varit med Mickan på tävling nu ikväll. Jag var inhyrd som knoppare också. Jättefin ritt red dom, men domaren tyckte som hon tyckte...

Imorgon är det Rebeccaträning (hoppas jag), säger bara en sak, sadelprobelm är INTE kul! :( Kan förhoppningsvis låna Mickans sadel. 

                             

                                Här tänkte jag ha en bild, men icke sa blogg.se





-


Lööööööve<3


Wow!

Hur glad är inte jag idag då!? Oh my god säger jag bara! Jag har fått upplevt något fantastiskt med Egon idag.

Jag red i paddocken idag, jag började med att skritta ganska länge, gjorde skrittpiruetter med mm. Sen travade jag, gjorde öppna och sluta o så och sen, nu kommer set häftiga höger galopp! OMG, han har aldrig varit så fin i galoppen :') Han tog verkligen i och satte under sig perfekt. Lyfte högt och långt med bena och wow, han var verkligen super min lilla ponny <3


Never give up


Stek


Godmorgon på er! :D

Idag var det min lott att morgonfodra. Egon var så söt när jag kom ner till stallet! Han kunde man säga sovit gott.
Gaah, jag är så jäkla trött så jag ska nog ta och sova lite till, kan ta och äta frukosten senare :)

Pusspuss

Så jävla skööön ;)



Happelihapp

Idag stog det uteritt på schemat. Övade på att hon skulle lyssna på mig och inte bara springa iväg så red mycket övergångar. I traven gick det bra för det mesta men galoppen var nästan omöjlig. Det kändes som hon hade lite för mycket energi. Så lät henne galoppera på ett tag för att bli av med lite. Skrittade av henne för hand.




Fin och sorglig låt <3


Rosdahl & Larsson tipsar: Roeckl ridhandskar

Vi tycker att de här ridhandskarna är de abslout bästa. Vi har självklart inte provat alla handskar som finns men vi behöver inte prova fler handskar efter att ha använt de här. Man blir helt beroende och har svårt att rida med några andra.


Handsken ger ett bra grepp och är som ett andra skin på handen. Du får ett bra stöd om din hand när du greppar tygeln. De håller även väldigt länge. Rosdahl har väldigt lätt att få skavsår av tyglarna när hon använder andra ridhandskar än Roeckl handskarna.

Den sak som är till en stor nackdel är att dom kostar en del, du får betala mellan 300 och 400kr. Det kan låta mycket för ett par handskar. MEN vi kan lova att det är VÄRT det.



PS. Om du vill kan du kalla handskarna för ruccola, det är mycket enklare! ;)





Morgon igen...

Vaknade nu för andra gången idag. Imorse var jag till stallet och släppte ut hästarna. Mockade och fixade allt annat så det är färdigt. Men ridningen får vänta tills ikväll :) När jag kom hem råkade jag visst somna och vaknade nyss. Emma skulle höra av sig när hon var klar med allt. För vi ska spendera dagen ute i solen, om vi inte smälter bort förstås, så jäkla varmt ute ju! Men man ska inte klaga, det är härligt.


För det här känns inte så jättelockande nu va...





 

 


Superb!

Tjena! :D

Nu har jag ridit och fixat färdigt i stallet för idag vad jag vet!
Egon gick bra idag faktiskt! Surprised!? men det var fortfarande mycket bromsar och så! :/


Vi började med att skritta ut 10 minuter ungefär. Tråkigt nog så fick jag se att det var gassande sol i paddocken (man ska inte klaga men 31 grader och rida hör inte ihop), men det fläktade lite så det gick ganska bra. Jag red inte jätte länge men det behövdes inte heller! Jag mjukade upp honom i sidorna och gjorde lite tempoväxlingar, kolla om jag kunde ställa honom åt båda hållen och så ;)



Jag är iaf nöjd med min ponny idag, det kan gå bättre men det var ändå helt okej :P

 


Caddilac

Idag är ingen vanlig dag för idag har jag kört familjen Rosdahls Caddilac för första gången i mitt liv! Bilen är typ 7 meter lång och hur bred som helst. Lite panik ibörjan fick jag allt men sen gick det galant! Hade ju Emma vid min sida, haha ;) Hur fränt som helst ju! Övningskörde inför lördag för då är det Arboga Meet och då ska ska jag och Emma cruisa, och våra föräldrar då.

Kameran gav upp, så det fick bli några finfina mobilbilder efteråt istället. På lördag blir det riktiga bilder!









Jonglering

Det blev longering för Aklejas del idag. Hon var lite seg ibörjan, men det var ju inte så konstigt med tanke på värmen, men sen kom hon igång. Höll inte på så värst länge, jag och Akleja höll på att bli galna av alla äckliga flugor, bromsar, myggor och allt vad det nu är. Men hon var duktig iallafall :)

Tog lite bilder men dom blev så fula så att det vore taskigt mot Akleja att lägga upp dom här, tänk om någon skulle tro att hon är en kamel eller något!





Uteritt ;)

Tjena!

Nu har jag och Egon ridit med Denice och Tufsan :) gick bra förutom att jag nästan flög av flera gånger! hahah, men det var egentligen inte egons fel utan alla dessa jä**a bromsar! Jag lovar att dom var 2,5 cm! Enormt stora var dom!
Men iaf, Egon fick några tokryck på dom så det blev många stora fina caprioller idag kan man säga...
Men för övrigt var han fin och mjuk i sidorna, ganska rörlig och så. Det gillar vi!  ^^


Här kommer några bilder på dagens huvudpersoner ;)



Tufsan hade lite svårt att le ;)

Hahah!

Denice och Tufsan



Och här kommer en bild på min ponnybus ♥


 

 


En liten bild på Akleja

                                                             <3


Origin-x '' Pikachu''

 

HejHej!

 

Nu har jag nyss fått i mig lite käk, så nu kan jag blogga i lugn och ro :D

 

Nu är Pikachu färdig friserad. Jag tog några bilder med min sugiga xperia x10 mini pro -.- dom blev som dom blev, suddiga och tråkiga men det är BÄTTRE än inga bilder alls! eller hur?

Pika ville absolut inte vara med på bild idag.... hahahah :D

 

 


Dagens planer...

Är inte så värst många, tänkte sola lite och njuta av det fina vädret. Ska tydligen även köra Caddilac fick jag reda på nyss, läskigt! Idag hade jag tänkt att longera Akleja eller testa tömköra, får se hur det blir. Har nämligen aldrig tömkört henne förut. 


Godmorgon!

Godmorgon kära bloggläsare! har något drömt något kul? Det har inte jag, tror jag iaf! Jag vet faktiskt inte vad jag drömde inatt?

 

Men iallafall, idag är det tisdag och jag ska rida ut med Denice! kulit, kulit! Men vi ska inte rida förens senare ikväll så jag uppdaterar då hur det gick och rida!

Eummmh, snart kommer mina kusiner och då ska vi klippa deras häst (och ja, jag vet att det låter konstigt men ägarna som hade honom innan klippte honom året runt, så nu sätter han vinterpäls hela tiden :/ och det är juh inte så kul för honom på sommaren precis!) Efter det ska jag väl mocka och ta hand om min söta ponny.

 

Och juste! Larsson, du ska övningsköra Caddilac idag! :D

 

(jag har aldrig i hela mitt liv blogga förut så jag är väldigt nybörjare på det här, men jag ska göra mitt bästa!)

 

 

 


Nu kör vi!

Hej! Kul att du tittade förbi! Nu kanske du undrar vad det här ska föreställa? Jo, det är bara Johanna och Emma som har skaffat en blogg. Bloggen ska alltså handla om mig, Johanna Larsson och Emma Rosdahl, först och främst tänkte vi skriva om våra små pållar och om ridsport överlag, (mest dressyr eftersom det är lite av våran grej ;) men om du har tur kanske vi även skriver om andra saker. Bloggen är än så länge under uppbyggnad och en header med fina bilder är planerad!

En presentation av oss och våra hästar kommer snart så... håll ut!

 

 

 



Tillägnat DIG Emma! ;)





Helluuu!

Tjenare! just nu är bloggen under uppbyggnad så allt kommer vara lite hullerombuller just för tillfället :D




Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0